Freerslevhus
Freerslevhus er en aktivitet under Hillerød Ungdomsskole, som har til formål at udvide rammerne og mulighederne for børn og unges oplevelser i og forståelse af naturen.

0000000137.jpg
0000000145.jpg
0000000138.jpg
0000000141.jpg
0000000142.jpg
0000000143.jpg
0000000144.jpg
0000000146.jpg
0000000140.jpg

Freerslevhus er to skovløberboliger, som ligger i kanten af Freerslev Hegn, midt mellem marker, skov og høj himmel. Husets og stedets placering giver muligheder for fordybende naturoplevelser langt væk fra byens støj og os. En cykelsti på knapt tre kilometer leder de unge direkte fra Hillerød midtby til skovkanten.

På og nær husets store grund er opstillet bålhytte, shelter, udsigts- og klatretårn mm., mens den store, smukke skov, der omkranser arealet, giver muligheder for alverdens forskellige aktiviteter og udflugter.

Freerslevhus består af to mindre huse, hvoraf det ene er indrettet som undervisningslokale med mindre køkken med borde og bænke samt 2 toiletter for stedets unge brugere, mens det andet primært skal benyttes til møder, kurser, kontor og opholdsrum for husets faste medarbejdere og tilknyttede undervisere.

Målgruppen er skoleklasser, fritidsklubber og klubber, idrætsklubber, SSP, børn og unge fra Hillerød kommune og voksne, der arbejder med børn og unge.

Freerslevhus er oplevelses-, proces- og resultatorienteret

Vi har 2 overordnede mål:

At give børn og unge muligheder for fysisk aktivitet og nære oplevelser i naturen.

At skabe grundlag for udvikling af børn og unges selvtillid samt deres faglige og sociale kompetencer gennem fælles oplevelser og samarbejde i undervisningsforløb
Det kan være forskellige former for fritids- og undervisningsaktiviteter herunder orienteringsløb, skattejagter, tovbroer, labyrinter, træklatring og ikke mindst biologi og natur- og teknikundervisning for skoleelever. Aktiviteterne skal kunne målrettes specifikke målgrupper med specifikke behov.
Der er mange mulige aktiviteter som kan kombineres på mange måder. Vi vil hele tiden prøve at opdatere og udvide beskrivelserne af de forskellige aktiviteter.
  • Tårnklatring/Rapelling
  • Træklatring
  • Naturformidling/feltbiologi
  • Teambuilding
  • Fra kort og kompas til mad over bål
  • Jord under neglene
  • Gys og gru – natteløb
  • Rollespil
  • Multisport
  • Lejrskole - overnatte i Tipi/shelters
  • Skattejagt
  • Frisbeegolf
  • Jonglering
  • Gamle danske lege - Gerlev idrætshøjskole
  • Ultimate
  • Bueskydning
  • Bygge med rafter/snitte/alt i træ
  • Bold spil: softball/langbold/volleyball m. fl.
  • Smedje - lave smykker i jern

Senest opdateret 13.06.2017 11:22 af LMI